ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Op de candle van gisteren, een doji die twijfel uitdrukte, volgde vandaag een daling. Het ziet er op dit moment naar uit dat onze aandelenmarkt kiest voor een voortzetting naar beneden. Dit wordt concreet zodra de bodem rond 516 doorbroken wordt, want dan zou de AEX verder dalen in de richting van de stippellijn rond 506,2 door bodems van vorig jaar.

  • In de Bollinger Bands in de daggrafiek is ruimte voor een daling, want de AEX staat boven de onderste lijn. Dit wil overigens niet automatisch zeggen dat die daling ook inderdaad volgt.

  • In de uurgrafiek is een lagere top ontstaan en dat is een negatieve ontwikkeling. Het maakt de kans op een voortzetting naar beneden groot. Mocht de top rond 526,6 doorbroken worden dan verandert dat beeld, dat is iets om naar te kijken in het geval de AEX index morgen toch weer omhoog gaat.

  • Dat de beursindex nog omhoog kan blijkt uit de kwartiergrafiek, de AEX staat namelijk boven het 61,8% Fibonacci niveau rond 520 en dat is een potentieel steunniveau. Zou 520 naar beneden doorbroken worden dan is een gang naar 516 of wellicht lager echter de aannemelijke ontwikkeling.
  • Een stijging boven 524 zou inhouden dat de markt de aanval kan openen op de top rond 526,6 waarover ik bij de uurgrafiek schreef.

Resumerend: 

Op de candle van gisteren in de daggrafiek, die twijfel uitdrukte, volgde vandaag een daling en de uurgrafiek ontstond een lagere top. Deze combinatie van zaken maakt dat er een grote kans is op een voortzetting naar beneden. Een eventuele daling onder 516 zou die voortzetting hard maken, de AEX daalt dan verder in de richting van het steunniveau 506,2. Zeker dat het van een vervolg omlaag komt kunnen we echter niet zijn. De beursindex staat in de kwartiergrafiek namelijk boven het 61,8% Fibonacci niveau 520, waardoor bodemvorming nog mogelijk is. Een stijging boven 524 zou een aanval op de top rond 526,6 mogelijk maken, een stijging boven die top 526,6 zou het nu negatieve beeld verbeteren. Komt de AEX echter onder 520 dan is de kans op een daling naar 516 of wellicht lager groot, dat wordt dan de meest aannemelijke ontwikkeling.

En dan nog dit...

Daalt de DAX verder dan is er in die graadmeter ťťn niveau om specifiek op te letten. Dat niveau is relevant, maakt de DAX immers een bodem dan zal de AEX dat tegelijkertijd ook doen. 

  • De DAX staat staat momenteel 2% boven het belangrijke potentiŽle steunniveau 11.940. Dat is een belangrijke grens omdat daar vorig jaar een drietal bodems is ontstaan. De AEX staat op dit moment 3% boven het potentiŽle steunniveau 506,2. Zou het van een daling komen en bereikt de DAX daarbij de grens 11.940 dan kan daar een bodem ontstaan. De kans is groot dat tegelijkertijd ook in de AEX een bodem wordt gevormd, waardoor 506,2 eventueel niet bereikt zou worden. Gaan alle markten morgen naar beneden, vanzelfsprekend nog niet zeker bij het schrijven van deze analyse, dan is het daarom zaak om met een schuin oog naar het Duitse verloop te kijken. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 13 feb 2018, 18.44u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

13 feb 09.15u: Eerste candle past in rijtje van gister

13 feb 10.00u: AEX heeft steun gevonden bij 522,2

13 feb 11.00u: Beursindex opnieuw bij steunniveau

Flow Traders: Een stijging van 51% in vijf beursdagen

13 feb 12.00u: Nog steeds steun voor AEX bij 522,2

13 feb 14.00u: Meteen reactie op daling onder grens

13 feb 15.00u: Markt heeft nog geen richting gekozen

Altice: Sinds vorming stijgende wig in dalend verloop

13 feb 16.00u: Beursgraadmeter is terug bij 522,2

13 feb 17.00u: AEX index nogmaals opgevangen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven