ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De AEX keerde vorige week vrijwel terug bij de week ervoor doorbroken lijn p en bleef deze week in de buurt van die lijn. Er wordt in de markt nog steeds geprobeerd de beursgraadmeter verder naar boven te brengen. Lijn p is echter een potentiŽle weerstandslijn, er is een grote kans op topvorming. Volgende week volg ik dus of in de AEX index eventueel een daling op gang komt. 

  • Het hoogste punt van vandaag lag rond 534,6. Wordt dat aanstaande maandag doorbroken dan volgt een stijging naar lijn p, waar dan zal blijken of de lijn de opmars al dan niet blokkeert. We vinden de lijn komende maandag rond 536,2.

  • Zou de AEX dalen en onder de bodem rond 527,9 van maandag jongstleden komen dan is hier sprake van topvorming. Dit is nu we zo dicht bij lijn p staan en dus in theorie een omkeer zou kunnen gaan zien een belangrijk gegeven.

  • Zou lijn p doorbroken worden dan volgt een stijging naar het 38,2% Fibonacci niveau rond 537,7 of eventueel hoger. Een ander potentieel doel is de stippellijn rond 540,8. Zowel bij 537,7 als bij 540,8 kan vervolgens een top ontstaan, verder dan die grenzen kijk ik daarom nog maar niet.

  • Indien de AEX stijgt bekijk ik of de middellijn van de Bollinger Bands in deze daggrafiek de stijging eventueel blokkeert, want dat is een potentiŽle weerstandslijn.

  • Een andere potentiŽle weerstandslijn is lijn i in deze uurgrafiek. Breekt de AEX door het hoogste punt 534,6 van deze vrijdag dan kijk ik of die lijn het vervolg naar boven eventueel in de weg staat. Om dat van kwartier tot kwartier te kunnen volgen heb ik de lijn ook in de kwartiergrafiek hieronder ingetekend.

  • Vanmiddag deed zich een bodem voor rond 532,9. Zou die naar beneden doorbroken worden dan kan er eventueel steun gevonden worden bij het 61,8% Fibonacci niveau rond 532,5. Er zijn dan nog meer mogelijke steunniveaus, maar daar wil ik op dit moment nog niet op vooruitlopen. Het mag immers duidelijk zijn dat de aandelenmarkt een voortzetting naar boven najaagt, want de AEX werd deze week bij elke daling teruggebracht naar boven.

Resumerend: 

De AEX bleef deze week in de buurt van lijn p, die u in de week- en daggrafiek ziet. Het is een potentiŽle weerstandslijn, in de buurt waarvan een grote kans is op topvorming. Ik kijk de komende week daarom of in de AEX eventueel een daling wordt ingezet. Er zou sprake zijn van topvorming indien de bodem van afgelopen maandag rond 527,9 naar beneden wordt doorbroken. Omdat de hele week een vervolg naar boven werd nagestreefd op de Amsterdamse markt wil ik echter wel de relevante punten paraat hebben die we kunnen gebruiken bij een stijging. Het hoogste punt van deze beursdag vinden we rond 534,6. Zou dat doorbroken worden dan controleer ik in de uur- en kwartiergrafiek of lijn i al dan niet doorbroken wordt, daar kan nog weerstand liggen. In het geval van een stijging boven die lijn wordt lijn p in de daggrafiek het doel, die vinden we komende maandag rond 535,6. Zou die lijn doorbroken worden dan geeft dat een opwaarts vervolg naar 537,7 of 540,8, dat zijn dan de twee eerstvolgende potentiŽle barriŤres. Komt de beursgraadmeter onder de bodem 532,9 van vanmiddag dan kan het 61,8% niveau rond 532,5 in de kwartiergrafiek wellicht voor steun zorgen. Aan de onder dat niveau gelegen steunniveaus besteed ik aandacht indien de AEX onder 532,5 zou komen, want de markt streeft naar hogere standen. Het mag gezien het voorgaande echter duidelijk zijn dat het niveau 527,9 indien zich een daling voor zou doen in verband met eventuele topvorming in de daggrafiek het belangrijkste niveau is om dan naar te kijken.

En dan nog dit...

Patronen in de Belgische beursindex vormen vaak een goede indicatie van wat komen gaat. Op dit moment is in de daggrafiek van de BEL20 een patroon in ontwikkeling dat in dit verband interessant is.

  • In deze grafiek ziet u de stijgende wig q-q'. Op een stijgende wig volgt over het algemeen een voortzetting van de dalende trend die voorafging aan het patroon. Als we de Belgische beurs moeten geloven wacht ons dus een daling. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 23 feb 2018, 18.33u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

23 feb 09.15u: Na een kwartier stand onveranderd

23 feb 10.00u: Beursgraadmeter staat iets lager

23 feb 11.00u: Bodem bij 38,2% Fibonacci niveau

ASMI: Grote vlag in ontwikkeling in de weekgrafiek

23 feb 12.00u: Verder gedaald naar het 50% niveau

23 feb 14.00u: De vlag is tussen de middag afgerond

23 feb 15.00u: AEX index aangekomen bij top 534,5

23 feb 16.15u: Een tweede top gevormd bij 534,5

23 feb 17.00u: Bodem bij het 50% Fibonacci niveau

 

Agenda van maandag 19 feb t/m vrijdag 23 feb 2018

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven