ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het is ondanks het feit dat de AEX vandaag een kwart procent hoger sloot onzeker of de beursgraadmeter morgen verder zal stijgen. De candle van vandaag is als inverted hammer namelijk in potentie een top. Volgt morgen een daling dan vormt dat een bevestiging, waarbij we aan de hand van het verloop ten opzichte van lijn b zullen moeten beoordelen of de stijgende trend intact blijft.

  • Het hoogste punt van vandaag vinden we rond 575,5. Wordt dat uitgenomen dan speelt de inverted hammer geen rol meer. Een doorbraak door 576,9, zou men die vervolgens realiseren, zou een voortzetting naar boven inhouden.

  • Of de stijgende trend van de AEX gehandhaafd blijft kunnen we ook volgen in de daggrafiek met Bollinger Bands. Hier is de stand ten opzichte van de middellijn bepalend voor de vraag of de opwaartse trend in stand blijft of niet. Momenteel koersen we boven die lijn en kan de trend dus nog steeds als stijgend worden gekwalificeerd.

  • Kopers zorgden na de stijging die in het eerste uur plaatsvond rond 574 voor een vloertje onder de AEX. Hier werd de beursgraadmeter de rest van de dag vakkundig opgevangen. Beleggers opteren hiermee voor een voortgang naar boven.

  • In de uurgrafiek heb ik Fibonacci lijnen over de stijging 571,2 - 575,5 gezet. Correctieniveaus waar eventueel een bodem kan ontstaan zijn het 38,2% niveau rond 573,9, het 50% niveau rond 573,3 en het 61,8% niveau rond 572,8. De marktindex bereikte met de voorlaatste candle de 38,2% grens, wat inhoudt dat de graadmeter morgen meteen omhoog zou kunnen. Het is immers een niveau waar een bodem kan ontstaan. Een eventuele daling onder 572,8 zou inhouden dat we aan de hand van het verloop ten opzichte van lijn b dienen te volgen of de stijgende trend behouden blijft of wordt beŽindigd. De ligging van de lijn in de daggrafiek telt overigens het zwaarst.

Resumerend: 

Het is hoewel de AEX vandaag een kwart procent hoger sloot niet zeker of de beursindex verder zal stijgen. De vandaag gerealiseerde candle is als inverted hammer namelijk in potentie een top. Is de candle van morgen in de daggrafiek een rode candle dan is het daadwerkelijk een top. Wordt in tegenstelling hiermee het hoogste punt 575,5 van vandaag gepasseerd dan heeft de inverted hammer geen betekenis meer. Het wordt dan zien of 576,9 uitgenomen wordt, want een doorbraak door dat niveau zou een voortzetting naar boven aangeven. De AEX bereikte aan het einde van de middag een potentieel steunniveau, het 38,2% niveau rond 573,9 in de kwartiergrafiek. Hier kan in theorie een bodem ontstaan en dus een nieuwe beweging omhoog starten. Zou de index onder het 61,8% niveau rond 573,8 komen dan hangt het van het verloop ten opzichte van lijn b af of de opwaartse trend behouden blijft (als de lijn niet doorbroken wordt) of afgebroken wordt (bij een slot onder de lijn in de daggrafiek).

En dan nog dit...

De komende dagen kijk ik naast de AEX in het bijzonder naar de koersontwikkeling van de Duitse DAX index. Wat daarvan de reden is laat ik u vanavond aan de hand van de daggrafiek van deze index zien.

  • Op de uitbraak uit het patroon q-q' is meteen een stijging gevolgd. In die stijging is nu bij lijn q, een weerstandslijn, een inverted hammer ontwikkeld. Het gaat om een potentieel toppatroon. Volgt een daling waarbij de DAX onder de stippellijn rond 12.490 komt dan ontstaat een hoofd en schouders patroon. , Ik wil in verband met de invloed die het Duitse verloop heeft op het onze uiteraard weten of dit toppatroon eventueel daadwerkelijk wordt afgerond. Dat is de reden van mijn interesse in het verloop van de index van onze buren. -Ad Nooten-

 

Geplaatst dinsdag 7 aug 2018, 18.41u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

7 aug 09.15u: Dubbele top van gisteren is doorbroken

7 aug 10.00u: In deze update ook een blik op de DAX

7 aug 11.00u: Weerstandsniveau 575,7 bijna bereikt

7 aug 12.00u: De inverted hammer werd een top

7 aug 14.00u: Stijging in een half uur teruggedraaid

7 aug 15.00u: Een dubbele bodem in AEX rond 574

7 aug 16.00u: Stand AEX gelijk aan uur geleden

Niet op vakantie? Kom naar de zomer sessie!

7 aug 17.00u: AEX beweegt nog steeds zijwaarts

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven