ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • De top van begin augustus rond 533,2 is doorbroken, want het slot lag daar na een stijging van 0,4% iets boven. Ik kom daar bij de kwartiergrafiek overigens nog even op terug, want er is nog wel wat op te merken over deze doorbraak. Nu deze top uitgenomen is blijft die rond 537,8 uit mei van dit jaar als te passeren top over. Wordt die doorbroken dan maakt onze aandelenmarkt zich eindelijk los uit het gebied 506,2 - 537,8 waarbinnen we al sinds maart van dit jaar stijgen en dalen. Morgen zal mijn aandacht dus zeker gericht zijn op het verloop ten opzichte van dit niveau 537,8.

  • Mocht de beursindex dalen dan kan er eventueel steun gevonden worden bij het gisteren doorbroken niveau 530,8, de top van vorige week donderdag.

  • De plaats waar de AEX vandaag binnen de bovenste band van de Bollinger Bands is geŽindigd staat een vervolg naar boven toe. De graadmeter zou namelijk naar de bovenste lijn van deze indicator kunnen gaan, al hebben we daarover geen zekerheid. De lijn wordt namelijk niet altijd bereikt. De kans erop is vanuit deze indicator bezien evenwel groter dan de kans op een daling.

  • In de uurgrafiek heb ik lijn n geplaatst. De koersontwikkeling is sowieso positief zolang de marktgraadmeter boven deze lijn noteert. Het is een potentiŽle steunlijn, net als de doorbroken stippellijn rond 533,2.

  • Bij de doorbraak door die stippellijn rond 533,2 heb ik zoals ik bij de daggrafiek vertelde nog wel een opmerking. Grote partijen waren zo onbeschaamd om hiervoor de slotveiling te misbruiken. Deze vijf minuten durende veiling die na 17.30u plaatsvindt is een fase waaraan slechts grote partijen mogen deelnemen. Deze partijen hebben de index, gebruik makend van de gelegenheid die deze veiling hen bood, nog even snel door het weerstandsniveau gedrukt. Ik geloof niet in toeval als het om koersontwikkelingen als deze gaat, hier is op gestuurd. Ik ga morgen daarom na of hier wel een vervolg naar boven aan wordt gegeven, iets waar ik morgen minder specifiek op zou letten zou de stap boven 533,2 in de normale handel tot stand zijn gekomen.

Resumerend: 

De top van begin augustus rond 533,2 is doorbroken. Dat wil zeggen dat we nog ťťn top over hebben die moet worden gepasseerd wil onze markt zich losmaken uit het gebied 506,2 - 537,8 waarbinnen we al vanaf maart van dit jaar op en neer gaan. Het gaat om de top uit mei van dit jaar rond 537,8. Gaat onze aandelenmarktgraadmeter morgen verder naar boven dan zal mijn focus liggen bij het koersverloop ten opzichte van dit punt. Het gegeven dat de doorbraak door 533,2 in de slotveiling werd gerealiseerd doet overigens af aan de stap. Ik ga morgen daarom na of de index wel verder oploopt. De koersontwikkeling is in elk geval positief zolang de graadmeter boven lijn n in de uurgrafiek staat. Die lijn kan eventueel als steunlijn fungeren, net als de stippellijn rond 533,2. Zou de aandelenindex morgen dalen tot onder deze lijnen dan kan de stippellijn rond 530,8 in theorie voor steun zorgen.

En dan nog dit...

De euro is deze week aan een correctie begonnen ten opzichte van de dollar, een steunniveau en een steunlijn werden doorbroken.

  • Het steunniveau dat werd doorbroken is dat rond $ 1,188, de steunlijn waar de euro onder geraakte is lijn g. Dit wil zeggen dat onze munt aan een correctie is begonnen, zonder dat vooraf overigens te zeggen is waar die eindigt. Eťn uitlating of actie van machthebbers of centrale banken en het beeld verandert tenslotte weer. Wat we kunnen doen zijn potentiŽle steunniveaus bepalen waar de munt naar toe zou kunnen gaan. Dat zijn in eerste instantie het 23,6% Fibonacci niveau rond $ 1,168, de stippellijn door oude toppen rond $ 1,146 of het 38,2% niveau rond $ 1,142. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 28 sep 2017, 18.50u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

28 sep 09.15u: Opening vlak boven top van gisteren

28 sep 10.00u: De markt heeft het niet opgepakt

28 sep 11.00u: Korte aanval zorgde voor bodem

28 sep 12.00u: Steun bij hoogste punt van gisteren

28 sep 14.00u: De AEX is teruggekeerd bij 531,9

28 sep 15.00u: Snelle reactie op daling onder 531,9

28 sep 16.00u: Amsterdam wil erg graag omhoog

28 sep 17.00u: AEX verder omhoog, nadert 533,2

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven