ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Een candle zoals die van deze week is een candle die je bij een stand zo dicht onder een top als die uit juli 2007 rond 564 niet graag ziet. De candle roept namelijk de vraag op of dat niveau nog wel bereikt gaat worden. Wel, dat kan op grond van deze ene rode candle nog niet worden gezegd. Evenmin kan worden gesteld dat het de start is van een langdurige correctie. Wat het wordt moet zich nog uitkristalliseren. Volgende week ga ik om te beginnen kijken wat volgt op deze ene rode candle, dat wordt de volgende aanwijzing.

  • Lijn g kan bij een verdere daling in potentie steun bieden, net als de bodem rond 540,4 en de stippellijn rond 537,8. Die laatste lijn is belangrijk, krijgen we op of boven die lijn de komende weken een bodem dan kan daar een vervolg naar boven uit voortspruiten.

  • Wordt de dubbele top rond 557,4 doorbroken dan gaat de AEX alsnog verder richting 564.

  • Gisteren zagen we in de daggrafiek de afronding van een M-vormige top, met een koersdoel van ongeveer 545. We zijn daar niet veel meer dan twee punten boven gesloten, het kan dus eenvoudig bereikt worden.

  • Stijgt de index dan kan de gisteren doorbroken stippellijn rond 551,2 eventueel weerstand vormen.

  • De situatie in de Bollinger Bands is fundamenteel veranderd. De AEX is namelijk onder de middellijn gekomen, waarmee de stijgende trend mogelijk beŽindigd is. Definitief is dat niet, zoals we eind vorige maand kunnen zien zijn verrassingen altijd mogelijk. Normaliter zal de middellijn echter weerstand gaan vormen, de kans daarop is althans in algemene zin groter dan die op een terugkeer boven de lijn.

  • Potentieel steunniveau is het 61,8% Fibonacci niveau rond 546,9. Hier kan eventueel een volgende korte termijn bodem worden neergezet. Zou het niveau doorbroken worden dan gaat de AEX naar het doel 545 dat ik bij de daggrafiek besprak, of lager.

  • Wordt de top rond 549,8 van vanmiddag doorbroken dan volgt een herstelbeweging, die ik vervolgens in mijn updates aan de hand van dan te bepalen weerstandsniveaus zal beoordelen.

Resumerend: 

De rode candle van deze week is weliswaar negatief, maar zegt niets over het vervolg. Volgende week ga ik kijken wat voor candle volgt, zo zal het koersverloop week voor week moeten uitwijzen of we de top hebben gezien of alsnog naar 564 gaan. Daalt de index dan kan er steun zijn rond lijn g, 540,4 of 537,8. Komt een bodem bij of boven 537,8 tot stand dan kan daar een vervolg omhoog uit voortkomen. Wordt de dubbele top rond 557,4 doorbroken dan gaan we verder in de richting van 564. 
Voor de korte termijn kan steun gevonden worden bij het 61,8% niveau in de uurgrafiek. Zou het doorbroken worden dan gaan we 545 zien, het koersdoel van de dubbele top in de daggrafiek. We kunnen dan eventueel ook verder naar beneden. Gaat de AEX maandag daarentegen omhoog en wordt de top rond 549,8 uitgenomen dan gaat de index een herstelbeweging in. Weerstand kan er dan zijn rond 551,2, dat zagen we in de daggrafiek.

En dan nog dit...

Het Belgische koersverloop van de afgelopen tijd is dusdanig bijzonder dat ik dat vanavond de revue wil laten passeren.

  • In de grafiek ziet u een grote omgekeerde driehoek. Met omgekeerd bedoel ik overigens dat de lijnen uit elkaar lopen. Op 26 oktober leek het bij de opening aanvankelijk van een uitbraak naar beneden te komen. Beleggers reageerden echter als door een wesp gestoken, er werd een lange groene candle tot stand gebracht. Vervolgens is driemaal getracht een uitbraak naar boven te bewerkstelligen, maar de BEL20 sloot elke keer binnen de driehoek. Vandaag kwam de climax tot stand, de Belgische beursgraadmeter brak naar beneden uit het patroon. Het koersdoel van de op deze wijze uiteindelijk als toppatroon afgeronde formatie ligt rond 3960. Het patroon en het doel blijven formeel geldig indien de index onder de driehoek blijft. Ik neem wat ruimte en beschouw patroon en doel als geldig zolang de stippellijn rond 4055 door de top uit mei van dit jaar niet met een slotstand doorbroken wordt. -Ad Nooten-

 

Geplaatst vrijdag 10 nov 2017, 19.02u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

10 nov 09.15u: AEX na opening onder 550 gekocht

10 nov 10.00u: Verder gedaald en nu onder 549,5

10 nov 11.00u: Bij 548 werd geen steun gevonden

Eurocomm.Prop.: Hoofd en schouders patroon afgerond

10 nov 12.00u: Een herstelbeweging opgestart

10 nov 14.00u: Vlag in ontwikkeling in de AEX

10 nov 15.00u: Met vlag aangekomen bij 61,8%

OCI: Naar beneden uit omgekeerde driehoek gebroken

10 nov 16.00u: Vlag afgemaakt met uitbraak omlaag

10 nov 17.00u: Steun bij de bodem van vanmorgen

 

Agenda van maandag 6 nov t/m vrijdag 10 nov 2016

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven