ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 080517

  • De AEX index is vandaag verder gestegen en heeft lijn e praktisch bereikt, het verschil is niet te zien in de grafiek. Dit wil zeggen dat het verstandig is rekening te houden met eventuele topvorming, lijn e is immers een potentiŽle weerstandslijn.

  • Lijn e ligt morgen in de buurt van 535,8, daar kan dus weerstand gevonden worden zou de AEX morgen verder oplopen. 

  • Het spreekt voor zich dat een doorbraak door de lijn een belangrijke ontwikkeling zou zijn, omdat de lijn zolang we eronder koersen een verdere opmars van de AEX verhindert. Een stijging boven de lijn is zonder meer mogelijk. Kopers in de markt kochten dit jaar regelmatig extra met als doel doorbraken te forceren, vaak al voorbeurs door middel van de handel in FTI's. Een doorbraak met een slotstand zou een sterke ontwikkeling zijn.

AEX daggrafiek BB 080517

  • De AEX sloot in de daggrafiek met Bollinger Bands op de bovenste lijn. Die stijgt inmiddels sterk en dat kan in principe handhaving van de stijgende trend inhouden. Een vervolg omhoog is mogelijk, de index zou theoretisch in de buurt van de bovenste lijn kunnen blijven zoals dat bijvoorbeeld in december van het afgelopen jaar gebeurde. Helaas biedt deze indicator daarvoor echter geen zekerheid. Was het maar zo, dan zou de zaak eenvoudiger liggen. Nu is het gewoon afwachten.

AEX uurgrafiek 080517

  • De koersontwikkeling is positief zolang de AEX graadmeter boven lijn m blijft. We kunnen dan volgen of lijn e in de daggrafiek rond 535,8 eventueel uitgenomen wordt. Aan de dalende wig die vandaag werd gemaakt kan een koersdoel gekoppeld worden dat in die buurt ligt, het zal er bij een stijging dan ook om spannen of de lijn in de daggrafiek doorbroken wordt. 

AEX kwartiergrafiek 080517

  • Bij een daling onder lijn m hangt het vervolg af van de koersontwikkeling ten opzichte van het laagste punt 531,8 van deze dag en lijn i in de daggrafiek. Die lijn i vinden we morgen in de buurt van 531,5, een blijvende daling daaronder zou eventueel de start van een correctie kunnen zijn.

Resumerend: 

De AEX bereikte vandaag lijn e in de daggrafiek, een lijn die een verdere opmars van de marktindex theoretisch kan verhinderen. Komt de index morgen achtereenvolgens onder lijn m in de uur- en kwartiergrafiek, het laagste punt van vandaag 531,8 en lijn i in de daggrafiek rond 531,5 dan kan dat de start van een correctie zijn. Er wordt tegenwoordig echter vaak doelgericht gekocht in de markt, met als doel een doorbraak te forceren door weerstandsniveaus of weerstandslijnen. Dat gebeurt ook regelmatig in de voorbeurshandel tussen 08.00 uur en 09.00 uur, waardoor de brede markt bij de opening meteen met een doorbraak wordt geconfronteerd. Dit zou morgenochtend ook bij lijn e kunnen gebeuren. De lijn vinden we morgen rond 535,8, het is goed morgen aan de hand van het koersverloop ten opzichte van dat niveau te volgen of die tactiek opnieuw wordt toegepast. Een doorbraak met een slotstand in de daggrafiek zou een sterke ontwikkeling zijn.

En dan nog dit...

U bent nu de Franse presidentsverkiezing voorbij is en geleid heeft tot het aanstaande presidentschap van Emmanuel Macron wellicht geÔnteresseerd in het Franse koersverloop. Daarom bespreek ik vanavond net als afgelopen vrijdag de daggrafiek van de CAC40.

  • De CAC40 is 0,9% gedaald en de candle die is ontstaan is een dark cloud cover. Het is een potentieel toppatroon. Het wordt boeiend om te volgen of het morgen bevestigd wordt als top, wat gebeurt als een tweede rode candle volgt. In dat geval staat er een top in deze daggrafiek. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 8 mei 2017, 18.51u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

8 mei 09.15u: Lichte openingswinst verdween snel

8 mei 10.00u: Bodem bij een 38,2% niveau, maar...

8 mei 11.00u: Lagere top gevormd in kwartiergrafiek

8 mei 12.00u: Hammer ontwikkeld bij 38,2% niveau

8 mei 14.00u: Bodem bij 38,2% en een dalende wig

8 mei 15.00u: Bovenkant dalende wig vormde steun

8 mei 16.00u: De top van vanmorgen is doorbroken

8 mei 17.00u: Lijn in daggrafiek op het oog bereikt

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven