ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Het koersverloop van deze week lijkt veel op dat van vorige week. Na twee rode candles volgde toen een groene candle waarmee de daling van de voorgaande rode candle voor de helft werd teruggedraaid en dat zien we vandaag opnieuw. Wellicht wordt morgen in de voorbeurshandel opnieuw een gap naar boven voorbereid, dan zou de gelijkenis compleet zijn. Er staat in ieder geval een potentiŽle bodem in de grafiek.

  • In de Bollinger Bands daggrafiek is het beeld eveneens positief. De middellijn werd niet doorbroken en de stijgende trend in deze indicator bleef hierdoor intact. De AEX kan dientengevolge verder oplopen.

  • In de uurgrafiek ziet u dat de stijging van vandaag is gestopt bij het 50% Fibonacci niveau van de daling 555,1 - 544,1 rond 549,6. Het is een niveau waar in theorie een top neergezet kan worden, het is kortom niet zeker dat de beursindex verder stijgt.

  • Mogelijke weerstandsniveaus zou de beursgraadmeter wel verder stijgen zijn het 61,8% niveau rond 550,9 en de stippellijn rond 552,9, ook bij die grenzen is topvorming een optie. Een eventuele doorbraak zou resulteren in een gang naar 555,1 of hoger.

Resumerend: 

We zien in de daggrafiek een driedaags patroon dat sterk lijkt op een patroon van vorige week. De gelijkenis zou compleet zijn indien morgenochtend in de voorbeurshandel een sprong naar boven wordt voorbereid en bij de opening een gap naar boven ontstaat. De candle van vandaag is een potentiŽle bodem en staat boven de middellijn van de Bollinger Bands, een vervolg naar boven is dus een reŽle optie. De AEX bereikte vandaag het 50% niveau in de uurgrafiek rond 549,6. Wordt dat doorbroken dan zijn het 61,8% niveau rond 550,9 of de stippellijn rond 552,9 in de uurgrafiek potentiŽle weerstandsniveaus waar de index naar toe kan gaan en topvorming mogelijk is. Zouden die grenzen worden doorbroken dan gaat de AEX naar 555,1 of eventueel hoger. Er kan echter een top tot ontwikkeling komen bij het 50% niveau 549,6. Daalt de marktgraadmeter vanaf dat niveau dan kan er steun zijn bij de neklijn rond 547,4 van een vanmiddag in de kwartiergrafiek afgerond bodempatroon.

En dan nog dit...

Bijna elke dag krijgen we wel op de een of andere manier te horen hoe schadelijk het Britse uittreden uit Europa zou zijn. De schade voor de Britse economie zou enorm zijn. Je vindt geen enkele contraire mening of nuancering in de media. De drammerigheid waarmee de rampspoed voortkomend uit de Brexit wordt verkondigd is enorm, een andere gedachte erover is niet mogelijk. Dat geldt trouwens ook voor andere onderwerpen. Meningen, vaak afkomstig van slechts een klein en/of specifiek, maar luidruchtig deel van de samenleving, worden je op televisie tegenwoordig min of meer door de strot geduwd. De nuance en ruimte voor andere inzichten ontbreekt. Een ander inzicht aangaande de toekomst van de Britse economie toont de aandelenmarkt in London. Dat men daar geheel anders denkt over de eventuele gevolgen van de Brexit wordt duidelijk als we naar het koersverloop van vandaag kijken in de daggrafiek van de FTSE100.

  • U kijkt naar een hoogste stand ooit voor de Britse beursindex FTSE100. De index is met kracht door een rij voorgaande toppen gebroken, waardoor een omgekeerd hoofd en schouders patroon tot afronding is gekomen. Het koersdoel van het patroon ligt rond 7930, een stijging van 4,4% ten opzichte van het slot van vandaag. Het patroon en het doel zijn geldig zolang de index boven 7565 noteert, waar ik echter wat ruimte bij wil nemen en er 7540 van wil maken. Je ziet namelijk nog wel eens een tijdelijke terugkeer onder een neklijn. Wat het patroon laat zien is zuiver optimisme aangaande toekomstige bedrijfsresultaten, want daar gaat het tenslotte om bij de totstandkoming van beurskoersen. Het contrast met wat we zouden moeten geloven kan niet groter zijn. De media moeten hun oor maar eens te luisteren leggen bij grote Britse beleggers, want die zeggen met hun daden iets dat geheel afwijkt van wat als de gangbare mening wordt gepresenteerd. -Ad Nooten-

 

Geplaatst donderdag 21 dec 2017, 18.45u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

21 dec 09.15u: Daling van 0,45% in eerste kwartier

21 dec 10.00u: Steun in buurt van onderkant gap

21 dec 11.00u: Stijgende lijn onder candles getekend

ABN AMRO: Island reversal patroon in de daggrafiek

21 dec 12.00u: Nog steeds stijgende lijn in verloop

21 dec 14.00u: Stijgende wig, maar toch voorzichtig

21 dec 15.00u: Markt stuurt nog aan op een stijging

21 dec 16.00u: Toppen rond 547,4 zijn doorbroken

21 dec 17.00u: Verder gestegen naar 50% niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven