ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 151116

  • Het slot van de tweede beursdag van deze week lag 0,85% boven dat van gisteren. Wat we hier aan zien is dat beleggers zich nog steeds richten op een vervolg naar boven. We gaan morgen volgen hoe het met dat vervolg gaat.

AEX daggrafiek BB 151116

  • Het hoogste punt van de dag lag bij de middellijn van de Bollinger Bands. Dit is een potentiėle weerstandslijn, waardoor we nog niet zeker kunnen zijn van de realisatie van een vervolg naar boven. Het gaat overigens niet om zware weerstand, de lijn werd de laatste maanden voortdurend naar boven en naar beneden doorbroken.

AEX uurgrafiek 151116

  • In de uurgrafiek ziet u een stijgende rechthoekige driehoek die wordt gevormd door lijn s en de stippellijn rond 451,5. Het zijn deze lijnen die morgen het vervolg bepalen. Een doorbraak naar boven door 451,5 houdt een voortzetting naar boven in, een daling onder lijn s kan in theorie resulteren in een vervolg naar beneden.

AEX kwartiergrafiek 151116

  • In de kwartiergrafiek staan Fibonacci lijnen over de daling van 459,6 naar 444,2. Deze lijnen zijn relevant indien het van een voortzetting naar boven komt, dus van een stijging boven 451,5. Het 50% niveau rond 451,9 en het 61,8% niveau rond 453,7 zijn potentiėle barričres.
  • Volgt morgenochtend daarentegen een daling onder lijn s dan plaats ik nieuwe Fibonacci lijnen, om daarmee vast te stellen rond welke niveaus eventueel steun gevonden kan worden.

Resumerend: 

De aandelenmarkt is haar ambitie om een vervolg naar boven te realiseren bepaald niet kwijt. Er kwam vandaag namelijk een stijging van 0,85% tot stand. In de uurgrafiek zagen we een stijgende rechthoekige driehoek, gevormd door een horizontale stippellijn rond 451,5 en een stijgende lijn s. Breekt de beursgraadmeter naar boven uit deze driehoek dan kiest de markt andermaal voor een voortzetting naar boven. Weerstand kan er in dat geval zijn rond 451,9 of 453,7. Zakt de index daarentegen naar beneden door lijn s dan kan dat in theorie resulteren in een neerwaarts vervolg. Wordt de stap onder lijn s gezet dan plaats ik Fibonacci lijnen in de kwartiergrafiek, met als doel te bepalen waar eventueel steun gevonden kan worden. Een uitbraak naar boven is bij een rechthoek als deze overigens de ontwikkeling die zich het vaakst voordoet, koersontwikkelingen elders en nieuwsberichten moeten dit dan uiteraard wel ondersteunen.

En dan nog dit...

De Dow Jones zette na de Amerikaanse presidentsverkiezing van afgelopen dinsdag het ene na het andere record neer. De ontwikkeling van de S&P 500 is daarentegen wat zwakker, dat wil ik u vanavond laten zien.

  • De candle van afgelopen woensdag in de S&P 500 was sterk. De voorgaande top werd doorbroken en die diende vervolgens als steunniveau. De candles die van donderdag tot en met gisteren werd gevormd waren echter geen toonbeeld van kracht. Op deze manier gaat de S&P 500 geen nieuwe records plaatsen, daarvoor zal de markt wat meer enthousiasme op moeten opbrengen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 15 nov 2016, 18.48u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 nov 09.15u: Voorbeurshandel in handen van kopers

15 nov 10.00u: Drie rode candles na eerste groene

15 nov 11.00u: Vooralsnog driehoek in ontwikkeling

Royal Dutch Shell: Grenzen € 25,40 en € 19,90 van belang

15 nov 12.00u: AEX voortdurend bij bovenkant patroon

15 nov 14.00u: Niet ver meer boven onderkant driehoek

15 nov 15.00u: Toch weer omhoog binnen het patroon

15 nov 16.15u: Uitbraak naar boven uit de driehoek

15 nov 17.00u: AEX keurig boven driehoek gehouden

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven