ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 270616

  • Onze beursindex daalde vandaag met drie procent, de onrust omtrent de mogelijke gevolgen van de Brexit hield aan. Belangrijk de komende dagen zijn twee grenzen, dat zijn 409,2 en 408,9. De eerste grens is de plaats waar afgelopen vrijdag een bodem ontstond, het tweede niveau is het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 378,5 - 458. Doet er zich een daling onder beide grenzen voor dan is dat een negatieve ontwikkeling, want dat betekent normaal gesproken een terugkeer naar 378,5. Ik richt me dan overigens zoals ik gisterenavond schreef eerst op het 76,4% niveau rond 397,3, daar zou namelijk nog een kleine kans op steun zijn.

  • Zolang 408,9 niet doorbroken is blijft de kans op een herstelbeweging aanwezig, het gaat tenslotte om een potentieel steunniveau waar een bodem kan ontstaan.

AEX daggrafiek BB 270616

  • In de Bollinger Bands zien we de aanzet voor een dalende trend. De AEX sloot op de onderste lijn en kan bij een voortzetting naar beneden in principe met deze lijn op gaan trekken naar beneden. Dit zou een dalende trend inhouden. De beursindex zal morgen echt op moeten veren wil er nog een kans zijn dat dit wordt voorkomen.

AEX uurgrafiek 270616

  • De uurgrafiek biedt een sprankje hoop op een herstelbeweging, de laatste candle is namelijk een groene candle die aangeeft dat er vanaf vijf uur vanmiddag werd gekocht. Veel is het echter niet, dat ziet u hieronder.

AEX kwartiergrafiek 270616

  • De stijging in het laatste deel van de handel vond slechts in de voorlaatste candle in de kwartiergrafiek plaats. Dit betekent maar weinig. Het koersverloop morgen zal ons moeten leren of men het aandurft om aan te sturen op een herstel. Daarvoor moet de top rond 416,6 worden uitgenomen.

Resumerend: 

Drie procent, dat was het verlies voor de AEX vandaag. De graadmeter staat onder grote druk, we zullen moeten kijken of dat eventueel in een vervolg naar beneden resulteert. Steun kan er nog zijn rond 409,2 of 408,9, zo zagen we in de daggrafiek, daaronder volgt een daling naar 397,3 of wellicht 378,5. Zolang 408,9 niet doorbroken is blijft er daarentegen een kans op een herstel, waarvoor zoals we in de kwartiergrafiek zagen dan wel eerst de top rond 416,6 van vanmiddag moet worden uitgenomen.

En dan nog dit...

Op 20 mei jongstleden schreef ik op deze plaats een korte analyse over de olieprijsontwikkeling: Vlag London Brent kan eind juni afgerond worden. Ik schreef het stukje naar aanleiding van een vlag die zich ontwikkelde in de weekgrafiek van London Brent. Vandaag is de eerste stap gezet, die aan het einde van de week kan resulteren in een definitieve afronding van het patroon.

  • London Brent is naar beneden uit het kanaal h-h' gebroken, waarmee dit kanaal is afgerond als een vlag. De olieprijs hervat hiermee in principe de dalende trend die voorafging aan de vorming van het patroon en komt weer in een neerwaartse trend. Het koersdoel komt uit rond $15 per vat. Definitief is de uitbraak overigens pas als de olieprijs aanstaande vrijdag duidelijk onder lijn h sluit, het is immers een weekgrafiek. We doen er dus goed aan nog een kleine slag om de arm houden. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 27 jun 2016, 18.53u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

27 jun 09.15u: Lagere start vanmorgen voor de AEX

27 jun 10.00u: Rust in de handel na een half uur

27 jun 11.00u: AEX gedaald naar 61,8% Fibonacci

27 jun 12.00u: Na vorming kleine vlag verder gedaald

27 jun 14.00u: Opnieuw een vlag in de kwartiergrafiek

27 jun 15.00u: AEX bleef hangen bij 76,4% niveau

27 jun 16.00u: Na aanvankelijke stijging verder omlaag

27 jun 17.00u: Beursindex afgelopen uur weer lager

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven