ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 031115

  • De aandelenmarkt realiseerde vandaag een doorbraak door het 61,8% Fibonacci niveau van de daling 506,1 - 401,9 dat rond 466,3 ligt. Over de manier waarop deze doorbraak tot stand kwam, met name het moment waarop, zal ik verderop in deze analyse nog wat zeggen. Eerst wil ik het echter hebben over het technische gevolg van de doorbraak. 

  • Het slot van de dag lag boven 466,3 en dat niveau is in deze daggrafiek dus gepasseerd. De volgende stap moet eenzelfde stap in de weekgrafiek worden. Een doorbraak in de weekgrafiek zal namelijk de doorbraak van vandaag in de daggrafiek moeten gaan bevestigen. De AEX dient hiervoor de rest van de week boven 466,3 te blijven en ik ga de komende dagen uiteraard na of dit gebeurt. Sluit de beursgraadmeter aanstaande vrijdagavond boven 466,3 dan is het niveau ook in de weekgrafiek uitgenomen en ligt technisch gezien de weg naar de toppen rond 504,8 open.

  • PotentiŽle weerstand vinden we nog bij 468,6, het niveau waar op 23 oktober jongstleden een top ontstond. Dat niveau moet worden gepasseerd om een vervolg naar boven mogelijk te maken.

AEX daggrafiek BB 031115

  • In de Bollinger Bands in de tweede daggrafiek in deze analyse is er nog volop ruimte naar boven. De lijnen van deze indicator zullen een voortzetting omhoog niet in de weg staan, want de AEX staat nog een stuk onder de bovenste lijn.

AEX uurgrafiek 031115

  • In de uurgrafiek ziet u de doorbraak door het niveau 466,3 wat beter dan in de daggrafiek. Het is een afgetekende beweging, zolang de AEX boven 466,3 blijft is de top rond 468,6 het volgende doel.

  • Bij een eventuele terugkeer onder 466,3 zou de doorbraak teruggedraaid worden, wat dan alsnog op topvorming bij dit niveau zou kunnen uitlopen.

AEX kwartiergrafiek 031115

  • Tot slot wil iets zeggen over het moment waarop de doorbraak tot stand kwam. De stap boven 466,3 werd in de voorlaatste candle gezet. Dit is een candle van een kwartier, maar ik kan u vertellen dat de doorbraak letterlijk in de laatste minuut werd gerealiseerd. In de slotveiling kwam er nog eens een halve punt bovenop, waardoor de grens overtuigend werd doorbroken. De handel is zo kort voor 17.30u en in de veiling na dat tijdstip volledig in handen van grote partijen, er komt geen particulier aan te pas. De orderstroom is bovendien ondoorzichtig. Het is uitermate doortrapt als men juist zo'n moment gebruikt om een doorbraak te bewerkstelligen. Realiseert u zich als particulier als u een positie meeneemt naar de volgende dag dat u het risico loopt met een beweging als deze geconfronteerd te worden, op een moment dat de beurs voor u al gesloten is. Het kan afhankelijk van uw positie een beweging in uw voordeel zijn, maar ook een in uw nadeel.

Resumerend: 

De AEX sloot vandaag boven het 61,8% niveau 466,3 in de daggrafiek, dat is dus doorbroken. De beursindex moet de komende dagen boven 466,3 blijven om aanstaande vrijdag ter bevestiging in de weekgrafiek een doorbraak tot stand te laten komen. Weerstand ligt nog te wachten rond 468,6. Wordt dat niveau doorbroken dan houdt dat een vervolg naar boven in. Zou de beursgraadmeter terugkeren onder 466,3 dan wil dat zeggen dat de doorbraak wordt teruggedraaid. Dit zou dan alsnog kunnen uitvloeien in topvorming.

En dan nog dit...

De koersontwikkeling van goud is de laatste tijd wisselvallig en technisch complex, daar kijken we vanavond even naar.

  • De goudprijs brak vorige maand naar boven uit de wig f-f '. Er ontstond vervolgens echter al snel een top, namelijk bij het 50% Fibonacci niveau van de daling die van januari tot juli plaatsvond. De prijs daalde vervolgens opnieuw, de uitbraak werd snel teruggedraaid. De goudkoers keerde terug naar lijn g en het hangt deze week van de koersontwikkeling ten opzichte van die lijn af hoe het vervolg er uit gaat zien. De kans op een doorbraak en een voortzetting naar beneden is zonder meer aanwezig. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 3 nov 2015, 19.10u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

3 nov 09.15u: Dubbele top in kwartiergrafiek AEX

3 nov 10.00u: Een doorbraak door de dubbele top

3 nov 11.00u: AEX iets gedaald het afgelopen uur

Gemalto: Afronding hoofd schouders patroon dreigt

3 nov 12.00u: Hogere bodem, wigvorm in het verloop

3 nov 14.00u: Index naar beneden uit wig gebroken

3 nov 15.00u: Steun bij de bodem van vanmorgen

3 nov 16.00u: Er werd opnieuw gekocht rond 464,2

3 nov 17.00u: Weer gestegen naar Fibonacci niveau

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven