ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 150715

  • Onze aandelenmarkt koos opnieuw voor een vervolg naar boven, vandaag kwam er 0,7% bij. Belangrijk is dat de dalende lijn k doorbroken werd. De top rond 497,3 van vorige maand werd bereikt, maar niet doorbroken. Het gegeven dat dit punt bereikt werd betekent echter dat er een einde gekomen is aan het patroon van lagere toppen, want de laatste werd geŽvenaard. Volgt er morgen een doorbraak dan is dat een positieve ontwikkeling, die kan leiden tot een vervolg naar de stippellijn rond 504,8 of hoger.

  • De ontwikkeling plaatst me voor een dilemma, ik sta namelijk voor de vraag of ik vast moet houden aan mijn veronderstelling dat de gaps van vorige week vrijdag en afgelopen maandag nog gesloten gaan worden. Hier is een achtereenvolgende daling naar 482,8 en 471,2 voor nodig. Gaps worden vrijwel altijd gesloten. Ik wil daarom vasthouden aan mijn aanname en ga ervan uit dat het eerdaags van een daling komt in de richting van de overgeslagen koersgebieden. Laat ik niet onder stoelen of banken steken dat ik gezien de kracht van de markt wel geplaagd wordt door enige twijfel.

AEX daggrafiek BB 150715

  • De Bollinger Bands geven ruimte naar boven, de AEX kan hier in principe naar de bovenste lijn stijgen. Dit draagt uiteraard bij aan mijn twijfels.

AEX uurgrafiek 150715

  • De stippellijn rond 497,3 loopt door de junitop, het slot van de dag lag er dus min of meer bovenop. De markt staat als het ware klaar voor de realisatie van een doorbraak.

AEX kwartiergrafiek 150715

  • We hebben twee potentiŽle steunlijnen in de kwartiergrafiek, namelijk de lijnen m en l. Een beweging in de richting van het gap 482,8 - 485,6 van afgelopen maandag, het eerste om gesloten te worden, komt er slechts na een daling onder beide lijnen. De koersontwikkeling is per saldo naar boven gericht zolang de AEX boven lijn l staat.

Resumerend: 

Lijn k in de daggrafiek is doorbroken, een horde is genomen. De volgende horde is die van de top rond 497,3 die we vandaag bereikten. Een doorbraak geeft een vervolg naar 504,8 of hoger. Er zijn echter nog twee gaps te sluiten, waarvoor we normaal gesproken nog een beweging naar het laagste punt van het vorige week vrijdag gevormde gap 471,2 gaan zien. Het is een ontwikkeling waar ik ondanks de stijging nog steeds op reken, zij het gezien de door de markt geŽtaleerde kracht met enige twijfel. We hebben in de lijnen m en l nog twee steunlijnen in de grafiek. In de richting van de gaps, om te beginnen dat tussen 482,8 en 485,6, gaan we alleen bij een daling onder deze beide lijnen. Mijn aandacht is morgen dus gevestigd op het verloop ten opzichte van die twee lijnen en uiteraard ook op de stappen die worden gezet ten opzichte van de bereikte grens 497,3.

En dan nog dit...

Onze Belgische buren zijn met de stijging nog wat verder gegaan, op de Belgische beurs zijn vandaag namelijk al twee recente toppen doorbroken.

  • Aan optimisme geen gebrek in Brussel. De BEL20 brak vandaag zowel door de juni- als door de meitop. De Belgische beurs maakt net zo min als de onze aanstalten om de gaps te sluiten die zijn ontstaan op de weg naar boven. Het zijn bijzondere tijden. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 15 jul 2015, 19.01u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

15 jul 09.15u: Hogere start, de stijging is intact

15 jul 10.00u: De inverted hammer werd een top

15 jul 11.00u: Korte stijging, patroon niet bevestigd

15 jul 12.00u: AEX-index in de buurt van dalende lijn

15 jul 14.00u: Dalende lijn in AEX is nu echt bereikt

Forse bewegingen in China (column voor Beursplaza)

15 jul 15.00u: Stijging Damrak houdt tot nog toe aan

15 jul 16.00u: AEX is boven de dalende lijn gekomen

15 jul 17.00u: Aanval op top 497,3 van vorige maand

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven