ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 111114

  • De candle van vandaag is een kleine bearish counterattack line. De opening betekende een kleine sprong naar boven, maar het slot lag ter hoogte van dat van gisteren. Volgt er morgen een daling dan is dat de bevestiging van dit patroon.

AEX daggrafiek BB 111114

  • In de daggrafiek met Bollinger Bands is een voortzetting naar boven echter nog mogelijk, want de bovenste lijn is nog niet bereikt.

AEX uurgrafiek 111114

  • In de uurgrafiek ziet u de wig m-m'. Een dergelijk wigvormig koersverloop resulteert over het algemeen in een daling, een beweging die start met een uitbraak naar beneden. Morgen controleer ik uiteraard of die uitbraak naar beneden er inderdaad komt.

AEX kwartiergrafiek 111114

  • Gisterenmiddag werd een omgekeerd hoofd en schouders patroon afgerond. De AEX keerde vandaag terug bij de neklijn 414,2 van dit patroon en vond daar steun. Het patroon bleef geldig en dat houdt in dat een voortzetting naar boven nog steeds een reŽle mogelijkheid is. Hierin zou verandering komen bij een terugkeer onder de neklijn, want dat zou het patroon ongeldig maken. Steun zou er in dat geval kunnen zijn tussen 412,8 en 413,5, waar gisteren meerdere bodems lagen en dus eventueel weer een bodem zou kunnen ontstaan. Na een daling onder dat gebied zou ik me richten op 409,5, de bodem van vorige week vrijdag.
  • Het ontbreekt de markt gezien de vorming van de nog niet afgeronde vlag n-n' aan vertrouwen. Meestal levert dit patroon namelijk een uitbraak naar beneden op, wat in dit geval de kans op een neerwaartse uitbraak uit de wig m-m' en een daling onder de bodem rond 414 ook groot zou maken.
  • Komt het daarentegen van een uitbraak naar boven uit de potentiŽle vlag en een stijging boven het 61,8% niveau rond 416,1, dan ligt een stijging naar de top 417,4 van vandaag of eventueel lijn m' voor de hand.
  • Een eventuele uitbraak naar boven uit de wig m-m' zou de wig onbruikbaar maken en een vervolg naar boven inhouden. Mogelijke doelen zijn dan het gebied 422 - 422,8, de top rond 425,7 of lijn t, te zien in de daggrafiek en afkomstig uit mijn slotanalyse van gisterenavond.

Resumerend: 

Een potentieel toppatroon in de daggrafiek en een wig in uur- en kwartiergrafiek wijzen uit dat de kans op een daling morgen groot is. De vlag in de kwartiergrafiek wijst uit dat de markt daar ook zo over denkt. Daar staat echter een gisteren afgerond omgekeerd hoofd en schouders patroon tegenover dat door steun rond de neklijn op 414,2 vandaag geldig bleef. Dat kan nog een stijging geven. Negatief wordt de ontwikkeling bij een uitbraak naar beneden uit de wig m-m' en een daling onder 414. Mogelijke doelen zijn dan het gebied 412,8 - 413,5 waar eventueel steun kan liggen, of de bodem rond 409,5. Breekt de index daarentegen naar boven uit de vlag n-n' en door 416,1 dan volgt een stijging naar 417,5 of de bovenkant van de wig, lijn m'. Een eventuele uitbraak naar boven uit de wig m-m' zou dat patroon onbruikbaar maken en een vervolg naar boven aangeven. Mogelijke doelen zijn dan de zone 422 - 422,8, de top rond 425,7 of lijn t, doelen die te zien zijn in de daggrafiek. 

En dan nog dit...

Mocht u zich als actieve belegger zorgen maken over uw resultaten, leest u dan het onderstaande artikel dat vanmorgen in het Financieel Dagblad stond. 

  • De bewegingen waren extreem in oktober. Behoort u tot de groep die daar moeite mee heeft gehad, een groep waar ik overigens ook deel van uitmaak, dan bent u niet de enige. Het is een schrale troost, maar het biedt in ieder geval nog enige verzachting. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 11 nov 2014, 18.53u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende pagina's:

11 nov 09.15u: Opening boven weerstandsniveau

11 nov 10.00u: Toppatroon in kwartiergrafiek AEX

11 nov 11.00u: Kleine rechthoek gevormd in grafiek

11 nov 12.00u: AEX naar beneden uit de rechthoek

11 nov 14.00u: Terug in patroon tijdens lunchpauze

11 nov 15.00u: Beursgraadmeter nu alsnog omlaag

11 nov 16.00u: Bij neklijn van patroon van gisteren

Fugro: Na enorme daling herstel door belang Boskalis

11 nov 17.00u: Patroon is door stijging nog intact

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven