ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 130513

  • Het slot van vandaag lag 0,05 indexpunt oftewel 0,01% onder dat van afgelopen vrijdag, we zijn dus niets opgeschoten met een dag handel. De candle die werd gevormd is een doji en dat is een candle die op twijfel duidt. De markt zal morgen met een stijging boven of een daling onder deze candle duidelijk moeten maken welke kant zij op wil.

AEX daggrafiek BB 130513

  • Het beeld in de daggrafiek met Bollinger Bands heeft geen verandering ondergaan. Er is een stijgende trend in deze indicator en de AEX kan hierbinnen zowel naar de bovenste lijn lopen als dalen naar de middellijn. De trend is intact zolang de index boven de middellijn noteert.

AEX uurgrafiek 130513

  • In de uurgrafiek is het morgen zaak om te kijken of de AEX boven het 38,2% Fibonacci niveau 360,3 blijft, zolang dat namelijk het geval is kan de beursgraadmeter verder naar boven. De index gaat daadwerkelijk verder omhoog bij een doorbraak door de toppen rond 362,3. Het zou een vervolg naar 366 geven, het doel van de driehoek s-s' in de daggrafiek.

  • Een daling onder 360,3 zou inhouden dat de aandelenmarkt op zoek moet naar een volgende bodem. Punten waar theoretisch zo'n volgende bodem zou kunnen ontstaan zijn 359,7 (50%), 359,1 (61,8%) of 358,9. Verder kijk ik nog niet.

AEX kwartiergrafiek 130513

  • De index zal voor een poging om de toppen rond 362,3 uit te nemen allereerst korte metten moeten maken met de laatste korte termijn top van vanmiddag rond 361,5, dan alleen kunnen we immers verder omhoog.

Resumerend: 

De geringe beweging en de doji van vandaag houden in dat we tot morgen zullen moeten wachten voor we wat meer duidelijkheid krijgen. Verder omhoog gaan we als achtereenvolgens 361,5 en  362,3 worden gepasseerd, dat zou een vervolg naar 366 impliceren. Een daling onder 360,3 daarentegen zou inhouden dat de markt een nieuwe korte termijn bodem moet gaan vinden. De eerste grenzen waar eventueel een bodem zou kunnen volgen zijn dan 359,7, 359,1 of 358,9, verder omlaag kijk ik pas mochten er stappen onder 358,9 worden gezet.

En dan nog dit...

Bernanke, Bernanke, wat heb je gedaan, zo verzucht ik wel eens. De toekomst zal ons leren of het goed uitpakt of volledig desastreus. Ik hoop dat de FED-voorzitter zijn termijn verlengt als die volgend jaar op 31 januari afloopt. Laat hem verantwoording dragen voor het terugdraaien van de exorbitante maatregelen die onder zijn leiding zijn uitgevoerd. Vanavond twee grafieken van de Nasdaq, met daarin de stijging die net als de stijgingen van de andere Amerikaanse indices indirect het gevolg is van al het geld waarmee hij de financiŽle markt heeft overspoeld.

  • De Nasdaq brak begin deze maand naar boven uit een stijgend kanaal, het ging Amerikaanse beleggers kennelijk niet snel genoeg. Waar de beweging stopt is niet te zeggen, want er komt iedere dag wel weer wat bij. Het enige dat ik kan doen is de ontwikkelingen in lange termijn perpectief plaatsen en binnen dat kader van dag tot dag kijken welke stappen worden gezet.

  • De Nasdaq kent een fraai stijgend lange termijn trendkanaal, het kanaal l-l'. U ziet de lijnen l en l' in beide grafieken. Als er vanaf het punt waar de index nu koerst een vervolg naar de bovenkant van het kanaal volgt dan gaat de index dit jaar nog stevig omhoog. De andere kant van de medaille is dat een uitbraak naar boven uit een stijgend kanaal zoals die in de daggrafiek nog wel eens de eindfase is van een opwaartse beweging, het feest zou dan binnenkort over zijn. Hoe dan ook, in het kanaal l-l' ziet u dat de Nasdaq tot nog toe een sterke trendmatige opwaartse koersontwikkeling kent. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst maandag 13 mei 2013, 19.06u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

13 mei 09.15u: Verloop in eerste instantie positief

13 mei 10.00u: Markt zoekt de weg naar boven

13 mei 11.00u: Tegendruk in de aandelenmarkt

13 mei 12.00u: De druk houdt tot dusverre aan

13 mei 13.00u: Korte termijn bodem boven 360,3

13 mei 14.00u: AEX na daling weer wat omhoog

SBM Offshore: Omgekeerd hoofd schouders patroon

13 mei 15.00u: Groene candles na cijfers uit de VS

13 mei 16.00u: Opnieuw wat druk op de beursindex

Wessanen: Herstelbeweging in gang sinds cijfers

13 mei 17.00u: Beeld afgelopen uur niet veranderd

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven