ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 060613

  • Wederom een lange rode candle vandaag, er ging een procent af van de AEX-index. Deze ontwikkeling bracht de beursgraadmeter onder het 61,8% Fibonacci niveau rond 351,9 en dat wil zeggen dat lijn a het volgende richtpunt is voor deze neerwaartse fase. Mocht de index overigens onder die lijn komen dan wordt de bodem rond 338,7 het daaropvolgende doel. Lijn a kan de opwaartse beweging echter nog redden, laten we dus gaan kijken of onze aandelenindex boven deze trendlijn blijft. Lijn a ligt morgen rond 346,2. Net daarboven ligt rond 346,9 het niet in de grafiek getekende 76,4% niveau, daar wil ik als we verder omlaag zouden gaan morgen voor alle zekerheid nog kijken naar eventuele bodemvorming.

AEX daggrafiek BB 060613

  • De AEX geraakte gisteren onder de Bollinger Bands, een situatie die over het algemeen niet lang aanhoudt. Je moet zolang een index onder de banden staat elke dag weer rekening houden met een mogelijke terugkeer binnen de banden. Het lastige is echter dat het bij heftige bewegingen nog wel eens een paar dagen kan duren voor het zover is. In zo'n fase zitten we nu. De AEX zou morgen op kunnen lopen om terug te keren binnen de banden, maar het kan ook aanstaande maandag worden. Dit maakt de inschatting moeilijk, dat zal u duidelijk zijn.

AEX uurgrafiek 060613

  • De markt heeft in ieder geval niet bijster veel vertrouwen meer op de goede afloop, dat blijkt uit het slot dat op het laagste punt van de dag lag. Beleggers gaan uit van een vervolg naar beneden. Komt dat er inderdaad dan kijk in de buurt van de grijze lijn (dus net onder 348) of er wellicht steun ligt.

AEX kwartiergrafiek 060613

  • Gaan we morgen omhoog dan plaats ik Fibonacci lijnen om te kijken waar er weerstand kan liggen. Ik wil dat nu nog niet doen omdat ik geen enkel signaal heb van korte termijn bodemvorming.

Resumerend: 

De AEX is verder onderuit gegaan en kwam onder het 61,8% niveau in de daggrafiek. Het 76,4% niveau rond 346,9 dat ik bij de daggrafiek noemde en lijn a rond 346,2 zijn mogelijke doelen. Dalen we daadwerkelijk verder dan kijk ik eerst bij de grijze lijn in de uurgrafiek, net onder 348, of er wellicht steun ligt. Ik kan gezien de stand van zaken in de grafiek met Bollinger Bands een stijging echter zeker niet uitsluiten. We moeten statistisch gezien tenslotte een keer terugkeren binnen de banden. Gaan we daadwerkelijk omhoog dan leest u in mijn updates waar er weerstand kan liggen. Ik kan u die nu echter nog niet noemen, omdat ik vooralsnog geen enkele concrete aanwijzing heb dat we morgen naar boven gaan. Op dit moment ziet het er gewoon niet best uit, morgen maar weer zien of hier verbetering in komt.

En dan nog dit...

De Dow Jones is gisteren door een trendlijn gezakt, vanavond wil ik kijken naar de implicaties daarvan.

  • De gevolgen van de daling onder lijn o hoeven niet noodzakelijkerwijs groot te zijn, een daling onder een trendlijn betekent namelijk niet per definitie dat de opwaartse trend wordt afgebroken. In de grafiek ziet u als u goed kijkt nog de lichtgrijze lijn n. De Dow zakte hier in de derde week van april doorheen, maar steeg desalniettemin verder. Ik wil daarom geen conclusie trekken uit de daling onder lijn o en richt me met name op de ontwikkeling ten opzichte van een vandaag bereikt niveau. Dat niveau is het 61,8% niveau van de stijging 14442 - 15542 rond 14860. Blijft het vanavond bij een daling naar dit niveau dan kan de Dow Jones morgen eventueel weer oplopen. Een 61,8% niveau is namelijk een potentieel steunniveau. Het beeld zou slechter worden bij een slot onder deze grens, dat zou namelijk een terugkeer naar 14442 aannemelijk maken. Een en ander houdt in dat ik vanavond ga kijken waar de slotstand ligt ten opzichte van dit niveau 14860, omdat dat weer van invloed zal zijn op de koersontwikkeling die wij krijgen. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 6 jun 2013, 19.25u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

6 jun 09.15u: Geen beurshandel door een storing

6 jun 10.15u: Aanval op dalende lijn na late opening

6 jun 11.00u: Aandelenmarkt zoekt de weg omhoog

6 jun 12.00u: Vooralsnog top bij 50% niveau AEX

6 jun 13.00u: Graadmeter opnieuw bij 50% niveau

6 jun 14.00u: AEX doorgelopen naar 61,8% grens

6 jun 15.00u: Daling op uitblijven extra maatregelen

6 jun 16.00u: AEX op en neer rond 61,8% Fibonacci

6 jun 17.15u: Aandelengraadmeter verder gedaald

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven