ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 200213

  • De beurs heeft vandaag een groot deel van de winst van gisteren prijsgegeven. Dit is wat kan gebeuren als je computerprogramma's de vrijheid geeft de AEX ongelimiteerd naar boven te jagen, zoals gisteren gebeurde. Programma's zijn perfect als het om de timing en de ordergrootte gaat die nodig is om een beweging omhoog in gang te houden, dat konden we gisteren vaststellen. Ze halen eruit wat er in zit. Ze komen echter schromelijk te kort als het om het inschatten van de haalbaarheid op termijn of om vooruitkijken gaat. De Amerikaanse beurzen gingen vandaag terug en dat wil zeggen dat een groot deel van de handel van gisteren noodgedwongen en met enige haast teruggedraaid moest worden. Daardoor ontstond de candle van vandaag.

  • De bodem rond 342,4 is nu ineens in een heel ander daglicht komen te staan. Het is plots niet ondenkbaar meer dat we toch nog verder dalen en naar lijn w' rond 339,4 gaan, dat vrijwel samenvalt met het niet in de grafiek getekende 50% niveau van de stijging 319,8 - 358,9 rond 339,3. Dat wordt de eerste halte mochten we alsnog door 342,4 zakken. Zolang we boven dat niveau koersen is het echter afwachten, wellicht wordt er dan nog een nieuwe poging naar boven gedaan.

AEX daggrafiek BB 200213

  • De dalende trend in de daggrafiek met Bollinger Bands is door de daling van vandaag intact gebleven, daar hoef ik verder geen woorden aan vuil te maken.

AEX uurgrafiek 200213

  • In de uurgrafiek ziet u nogmaals dat de belangrijkste grens morgen die rond 342,4 is. Zakken we door die lijn dan hebben we alsnog het vervolg naar beneden dat gisteren zo krachtig en efficiŽnt (in ieder geval tijdelijk) werd bestreden. Gaan we omhoog dan is het wederom afwachten.

AEX kwartiergrafiek 200213

  • Komt er morgen een herstel dan plaats ik Fibonacci lijnen om weerstandsniveaus te verkrijgen. Ik laat dat nu maar even zitten, eerst maar eens zien waar het morgen heen gaat.

Resumerend: 

De terreinwinst van gisteren van de AEX is voor een groot deel verdwenen, waardoor het niet ondenkbaar is dat we alsnog door 342,4 zakken en naar 339,3 gaan. Een andere grens die ik de voorgaande dagen overigens noemde is 334,7, de volgende halte mocht er bij 339,3 geen steun gevonden worden. Gaan we morgen toch weer omhoog dan leest u in mijn updates waar er weerstand kan liggen. Ik wacht eerst de openingsschermutselingen van morgen maar eens af voordat ik dat bepaal, want ik wordt eerlijk gezegd een beetje moe van het huidige gedrag van de beurs. 

En dan nog dit...

Het koersverloop van gisteren was uitzonderlijk, niet alleen bij ons. Alle indices zijn aan elkaar gekoppeld middels gemeenschappellijke noteringen, dat doet markten al grotendeels gelijk bewegen. Daarboven hangt dan nog de Eurostoxx als gemeenschappelijke overkoepelende Europese index en daar wil ik vanavond naar kijken. U ziet de daggrafiek van de Eurostoxx50.

  • Het zijn niet alleen de computerprogramma's hier in Nederland geweest die haasje over speelden met elkaar, maar die in geheel Europa. Nederland doet zoiets natuurlijk niet zelfstandig. Afgelopen vrijdag schreef ik over een vlag die was afgerond in de Eurostoxx50. De index keerde gisteren terug binnen dat patroon, een ontwikkeling die niet aansluit bij deze formatie. Dit wil echter niet zeggen dat een daling van de Eurostoxx50 is afgewend. De stippellijnen rond 2667 en 2598 vormen samen namelijk een rechthoek en dat is een voortzettingspatroon. Als alles dit keer loopt zoals het hoort te verlopen daalt de Eurostoxx50 naar 2598, wordt de rechthoek met een uitbraak naar beneden afgerond en daalt de graadmeter aldus alsnog verder. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst woensdag 20 feb 2013, 19.23u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

20 feb 09.15u: Lagere opening tot stand gebracht

20 feb 10.00u: AEX is blijven liggen bij 38,2% grens

20 feb 11.00u: Er is geen verandering in het beeld

20 feb 12.00u: AEX beweegt nog steeds zijwaarts

20 feb 13.00u: Niet naar boven, niet naar beneden

20 feb 14.00u: Het is hollen of stilstaan op de beurs

20 feb 15.00u: Index staat onder het 38,2% niveau

Beeld euro niet veranderd (analyse valutaplaza)

20 feb 16.00u: Beursindex staat bij 50% niveau

20 feb 17.00u: Zoals ik al zei, hollen of stilstaan

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven