ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 110413

  • U ziet vandaag opnieuw een lange groene candle, er is nog eens 0,8% bovenop onze AEX-index gekomen. Het kan niet op. Het 61,8% niveau dat we gisteren bereikten vormde geen enkele belemmering. Dat geldt niet voor het 76,4% niveau dat ik ten opzichte van gisteren toegevoegd heb aan de grafiek. De bovenkant van de candle van vandaag ligt bij dit niveau en dat houdt in dat er een kleine kans op topvorming is.

  • Evenmin doorbroken is de dalende lijn x, het slot van de dag lag er namelijk onder. Deze lijn zou dus theoretisch nog als weerstandslijn kunnen gaan fungeren. De lijn ligt morgen rond ons slot en dat maakt het eenvoudig om vast te stellen of de lijn alsnog gepasseerd wordt.

  • Wordt de lijn uitgenomen en komt de index boven het hoogste punt 352 van vandaag dan wordt lijn c het volgende doel. Deze lijn ligt morgen rond 354,5. Het gaat om de bovenzijde van de driehoek a-c die in ontwikkeling is en afgerond zou worden als voortzettingspatroon mocht lijn c doorbroken worden.

  • Daalt de beursgraadmeter morgen dan blijft lijn x gehandhaafd als weerstandslijn. De lijn zou in dat geval in combinatie met het 76,4% niveau een halt toeroepen aan partijen die een stijging tot stand proberen te brengen.

AEX daggrafiek BB 110413

  • De middellijn van de Bollinger Bands was niet van betekenis vandaag, de lijn werd moeiteloos en ruim doorbroken. Vanuit deze indicator gezien is de weg naar boven vrij.

AEX uurgrafiek 110413

  • De laatste candle in de uurgrafiek is een inverted hammer. Deze candle geeft aan dat men in de markt niet geheel zeker is van een vervolg naar boven. Morgenochtend zal blijken of de inverted hammer al dan niet bevestigd wordt. Een daling zou van de candle een top maken, terwijl een stijging boven 352 de inverted hammer onbruikbaar zou maken.

AEX kwartiergrafiek 110413

  • De laatste bodem in de kwartiergrafiek is die op 349,3, op dat niveau richt ik mijn aandacht zouden we morgen dalen. Een eventuele daling onder deze grens zou enige verzwakking betekenen, waarop ik in mijn updates op zoek zou gaan naar mogelijke steunniveaus. Dat doe ik op dit moment nog niet, want dat zou prematuur zijn gezien het feit dat er nog geen overtuigende top staat.

Resumerend: 

De AEX steeg met 0,8% en bereikte het 76,4% niveau en lijn x in de daggrafiek. Het kwam niet van een doorbraak, waardoor er morgen eventueel een top ontwikkeld kan worden. Ik let in dat kader in eerste instantie op het koersverloop ten opzichte van de grens 349,3 in de kwartiergrafiek, in de wetenschap dat een daling hieronder enige verzwakking zou betekenen. Steunniveaus bepaal ik nog niet, dat doe ik pas zodra er daadwerkelijk een daling onder 349,3 tot stand komt. Het kan immers ook van een doorbraak naar boven komen, wat de markt bewerkstelligt bij een stijging boven 352. Zet de markt die stap dan wordt lijn c in de daggrafiek het doel. Die lijn is de bovenkant van de grote driehoek a-c en is morgen rond 354,5 te vinden. Die driehoek zou overigens afgerond worden als voortzettingspatroon mocht het van een doorbraak door lijn c komen, een gegeven van belang zouden we daadwerkelijk naar die lijn gaan.

En dan nog dit...

Hoewel ik me bewust ben van het gegeven dat weerstandslijnen er momenteel alleen nog lijken te zijn om doorbroken te worden wil ik u vanavond toch weer lastig vallen met zo'n lijn. Dit keer is het er een in de daggrafiek van de Dow Jones.

  • In deze daggrafiek ziet u het kanaal n-n'. De Dow Jones nadert de bovenzijde van dit kanaal, lijn n'. Deze ligt vandaag rond 14900. Ik zal niet zeggen dat de lijn niet doorbroken kan worden, want dat is nu Amerikaanse beleggers de kolder in de kop hebben uiteraard wel mogelijk. Dat neemt niet weg dat ik vanavond toch ga kijken of de lijn wellicht een barrière vormt. Eens moet zelfs Wallstreet tenslotte weer normaal gaan functioneren . -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst donderdag 11 apr 2013, 19.17u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

11 apr 09.15u: Direct steun bij 38,2% na daling

11 apr 10.00u: Nog geen duidelijkheid over vervolg

11 apr 11.00u: AEX-index doorgestoten naar boven

11 apr 12.00u: Winst wordt direct weer verdedigd

11 apr 13.00u: Beursgraadmeter is blijven liggen

11 apr 14.00u: Index afgelopen uur iets gedaald

TKH Group: Momenteel zijwaarts bij stijgende trend

11 apr 15.00u: Bodem bij het 50% Fibonacci niveau

11 apr 16.00u: Lagere top en terug bij 50% grens

11 apr 17.00u: Aanval op dalende lijn x is geopend

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven