ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

AEX daggrafiek 180111

  • De stemming blijft goed in Amsterdam, de index heeft vandaag namelijk wederom winst geboekt is is door de top gebroken die vorige week rond 362,4 was ontstaan. Deze ontwikkeling maakt lijn j tot koersdoel van de beweging. Deze lijn ligt morgen rond 365,4.

  • Ik let daarbij overigens wel goed op eventuele negatieve ontwikkelingen. De lijnen p en j vormen samen namelijk een wig en dat brengt zolang de index niet naar boven door lijn j is gebroken het risico op een omslag met zich mee. Hoewel ik me richt op 365,4 let ik daarom ook goed op de ontwikkeling in verhouding tot lijn p die morgen rond 360,9 ligt. Een daling onder die lijn zou topvorming inhouden.

AEX daggrafiek BB 180111

  • De AEX is vandaag boven de bovenste lijn van de Bollinger Bands geraakt en dat zorgt morgen voor een beperkt stijgingspotentieel. Wellicht dat we de uitschieter naar 365,4 nog maken, dat zou nog wel kunnen. Een index kan namelijk wel even boven de banden blijven. Een terugkeer binnen de banden ligt echter meer voor de hand.

AEX uurgrafiek 180111

  • Morgen kunnen we in de uurgrafiek lijn r en de laatste bodem rond 362,6 gebruiken. Een eventuele daling onder die lijn en die bodem zou topvorming inhouden.

  • Weerstand ligt er rond 363,9, een doorbraak door die grens zou ons verder doen gaan naar de bij de daggrafiek besproken waarde 365,4.

AEX kwartiergrafiek 180111

  • De markt koestert positieve verwachtingen aangaande het verloop van morgen. Er is aan het eind van de middag namelijk een hogere bodem neergezet, waarmee beleggers aangeven morgen kans op een voortzetting naar boven te zien. Zij positioneerden de AEX dichtbij de stippellijn rond 363,9 door het hoogste punt van vandaag, klaar om morgen een doorbraak te realiseren.

Resumerend: 

De AEX is boven de top van de afgelopen week gekomen en zet de opmars naar boven voort. Doel is lijn j in de daggrafiek die morgen rond 365,4 te vinden is. Breken we door 363,9 dan is dat de grens waar we heen gaan. Hoewel ik dus uitga van een voortzetting naar boven houd ik de ontwikkelingen ten aanzien van lijn p in de daggrafiek goed in de gaten en sluit de mogelijkheid van een daling niet uit. Ik let daartoe allereerst op de stappen die ten opzichte van lijn r en de bodem rond 362,6 worden gezet. Zou het van een daling onder 362,6 komen dan wordt het vervolg afhankelijk van lijn p die morgen rond 360,9 ligt.

En dan nog dit...

De Duitse beurs heeft vandaag meteen bij opening een belangrijke stap gezet, namelijk die boven de top van december 2010. Dit zou een voortzetting naar boven kunnen geven, maar dan moet er nog wel één lijn uitgenomen worden.

  • Die uit te nemen lijn is lijn t die ik door twee voorgaande toppen heb getekend. De lijn komt precies bij het hoogste punt van vandaag uit. Er zijn nu twee mogelijkheden. De ene mogelijkheid is dat de DAX door lijn t naar boven breekt, in welk geval lijn p' het doel wordt. De andere optie is dat de Duitse index morgen daalt, dat zou lijn p tot doel maken. In het eerste geval bouwt de Duitse belegger verder aan de stijgende wijder wordende driehoek p-p', wat een uitzonderlijke ontwikkeling zou zijn en een krachtig vervolg zou geven. Bij de tweede optie gaat de koersontwikkeling van de DAX over in het stijgend trendkanaal p-t. De Duitse aandelenmarkt moet de keuze gezien het feit dat lijn t bereikt is in principe morgen al maken. -Ad Nooten-

 

 

Geplaatst dinsdag 18 jan 2011, 18.48u.

 

Eerder vandaag verschenen de volgende updates:

18 jan 09.15u: Dag gestart met doorbraakpoging

18 jan 10.00u: Het eerste uur is voor de kopers

18 jan 11.00u: Sterke koersontwikkeling van AEX

18 jan 12.00u: AEX onder stijgende lijn gekomen

18 jan 13.00u: Index opgelopen vanaf steunniveau

18 jan 14.15u: AEX terug bij steun van vanmorgen

18 jan 15.00u: Kopers pogen daling af te wenden

18 jan 16.00u: Steun AEX rond een 38,2% niveau

Mediq: Vorige week steun onderkant trendkanaal

18 jan 17.00u: Index terug bij top van vanmorgen

Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen

 

Naar boven