ADN Beursanalyse

| home | werkwijze | aex aandelen | amx aandelen | agenda | begrippen | historie | |

  • Er is vandaag wederom een rode candle gevormd, zij het dat het verlies van vandaag met -0,08% maar klein was. Het verandert niets aan het technische beeld. We bevinden ons onder het 61,8% Fibonacci niveau van de stijging 479,5 - 559,4 rond 510 en dat wil zeggen dat we vermoedelijk een voortzetting naar het 76,4% niveau rond 498,4 gaan zien. Vervolgens is de kans op een daling naar lijn g ook nog groot, op het 76,4% niveau ontstaat namelijk niet vaak een bodem. Laten we ons evenwel eerst op 498,4 richten, een doel dat blijft staan zolang we ons onder lijn m' bevinden.

  • De zijwaartse beweging van vandaag kan gezien worden als een stap om terug te keren binnen de Bollinger Bands. Een index kan namelijk niet eeuwig onder deze banden blijven, dat blijft over het algemeen beperkt tot een paar dagen. We staan nu tegen de onderste lijn aan, wat wil zeggen dat we morgen binnen deze indicator zouden kunnen komen. We zouden dan de daling die ik op grond van de eerste grafiek verwacht kunnen oppakken.

  • Ik let om vast te stellen of we de daling inderdaad oppakken of niet overigens liever op de uurgrafiek en de kwartiergrafiek. We zijn lijn q' genaderd en dat is een lijn die ons eventueel weer naar beneden zou kunnen dwingen, doet de lijn dat niet dan moeten we ons richten op lijn m' die ik bij de daggrafiek ook al ter sprake bracht.

  • Morgenochtend richt ik mijn aandacht op de stippellijn rond 506,8. Komen we namelijk onder die stippellijn dan keren we terug naar het laagste punt van vandaag. Ik veronderstel dat we na een doorbraak door 504,1 en 503 dan alsnog naar 498,4 gaan, een beweging waar ik vandaag eigenlijk al vanuit ging.
  • Blijven we boven 506,8 dan hangt alles in eerste instantie af van lijn q'. Vormt deze lijn weerstand en doet deze ons alsnog omkeren dan let ik wederom op 506,8.
  • Een doorbraak door lijn q' zou kunnen resulteren in een beweging naar lijn m', maar er liggen nog wel drie Fibonacci niveaus die dat kunnen voorkomen. We vinden die op 511,4, 514,1 en 516,7.

Resumerend:

Er is vandaag niet veel veranderd in het technische beeld. Een daling naar het 76,4% niveau rond 498,4 is in de daggrafiek nog steeds het waarschijnlijkst. Zouden we de komende dagen toch gaan stijgen dan houd ik zolang we niet naar boven door lijn m' breken vast aan een daling naar 498,4. Of we naar lijn m' gaan hangt in eerste instantie af van lijn q', deze kan ons tot een vervolg van de daling dwingen en ons weghouden bij lijn m'. We vervolgen de daling als we onder 506,8 komen, ik neem tot het tegendeel bewezen is aan dat er dan een daling onder 504,1 en 503 volgt. Dit zijn namelijk de stappen die nodig zijn willen we naar 498,4 kunnen gaan. Stijgen we morgen daarentegen en breken we door lijn q' dan vinden we op 511,4, 514,1 en 516,7 mogelijke weerstandsniveaus. Rond ieder van deze waardes kan dus eventueel een top ontstaan. Weten we hier mee af te rekenen dan gaan we naar lijn m', de lijn die ons zoals we in de daggrafiek zagen ook na een dergelijk herstel nog naar beneden zou kunnen dwingen.

En dan nog dit...

Gisterenavond schreef ik over de S&P500 index die op dat moment nog boven het 61,8% Fibonacci niveau in de daggrafiek stond. De graadmeter is later op de avond alsnog door dat niveau gezakt en dat maakt in de daggrafiek op grond van de Fibonacci lijnen een daling naar 1370 kansrijk. Dit behoeft op grond van de maandgrafiek echter nog wel enige nuancering, daarom bespreek ik vandaag opnieuw de S&P500 index.

  • In deze maandgrafiek ziet u de lange termijn trendlijn s die ik door drie bodems getrokken heb. De lijn ligt deze maand rond 1400 en ik neem op grond van de daling onder het 61,8% niveau in de daggrafiek aan dat de S&P500 deze lijn zal gaan bereiken. Daar het niet verstandig is om al bij voorbaat van het breken van een dergelijke lange lijn uit te gaan vergeet ik de waarde 1370 maar even. Mocht de S&P500 index dan vervolgens toch onder lijn s geraken dan zal ik me dat punt vast wel weer herinneren .  -Ad Nooten-

 

Naar boven          Overzicht van eerder in En dan nog dit... besproken onderwerpen